کابینت پولیشی و آموزش رنگ پلی اورتان درب کابینت سجودی در تهران

راهنمای رنگ پلی‌اورتان برای پروژه‌های CNC

رنگ چوب سجودی

زمان مطالعه 1 دقیقه

راهنمای رنگ پلی‌اورتان برای پروژه‌های CNC
رنگ پلی اورتان چیست ؟

رنگ‌های پلی اورتان از جمله رنگ‌های بسیار مقاومی هستند که در برابر نور خورشید، شرایط آب و هوایی سخت و هر گونه سایش نیز دوام بالایی دارند.‌ غالباً این گونه رنگ‌های شیمیایی یک لایه نهایی هستند که همیشه برای پوشش‌های سطحی به کار می‌روند، چسبندگی بالای این نمونه رنگ‌ها بر روی سطح مختلف و مقاومت عالی در برابر رطوبت جزء مهم‌ترین ویژگی‌های رنگ پلی اورتان به حساب می‌آیند. البته توجه داشته باشید که میزان پوشش دهی و چسبندگی این نمونه رنگ‌های پلی اورتان به برخی ویژگی‌های منحصربه‌فرد این محصول مانند فام و وزن پودر به کار رفته در پلی اورتان رنگ بستگی دارد.

راهنمای رنگ پلی‌اورتان برای پروژه‌های CNC
رنگ پلی اورتان شامل دو نوع کلی است که هر کدام از این دو مورد، کاربرد بخصوصی دارد:

الاستومرها: به دلیل خاصیت الاستیکی بالا، تحت هرگونه شرایطی، فرم و شکل خود را حفظ می‌کنند حتی در فشارهای بالا. ترموپلاستیک‌ها: رویه‌ای صاف و صیقلی دارند و از نفوذ سیالات به طور کامل جلوگیری می‌نمایند. از این ماده در مناطق پر تنش، زمانی که به پایداری بالا احتیاج است نیز استفاده ‌می‌شود.

کاربرد رنگ‌های پلی اورتان

امروزه رنگ پلی اورتان مات و رنگ پلی یورتان براق برای پوشش دهی سطوح مختلفی قابل استفاده می‌باشد. از جمله این سطوح عبارت‌اند از: تجهیزات مکانیکی گوناگون در صنایع استفاده از رنگ‌های پلی اورتان چوب و غیره پوشش دهی نرده های آهنی که مرغوبیت بالایی دارند استفاده از رنگ‌های پلی اورتان کابینت و پوشش دهی تانکرها استفاده رنگ‌های پلی اورتان خودرو و پوشش دهی پل‌ها و کشتی‌ها به کار بردن رنگ‌های پلی اورتان ترک و ایرانی در ماشین آلات کشاورزی کفپوش های بیمارستان، درمانگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و سایر مکان‌های بهداشتی استفاده از رنگ‌های متنوع پلی اورتان بر روی لایه نهایی پوشش‌های متنوعی مانند پوشش‌های حفاظتی اپوکسی

از دیگر کاربردهای آن عبارتند از:

سقف های فلزی: پلی اورتان، دوام سقف‌های فلزی را بیشتر کرده و اینگونه باعث افزایش طول عمر آنها می‌گردد. پوشش توربین های بادی: پره و پایه‌های توربین‌ها را با رنگ پلی یورتان پوشش داده تا بازده انرژی سیستم را افزایش دهند. پوشش کف: از کفپوش‌های پلی اورتان، برای سطوح کف در مکان‌های مختلفی نظیر اماکن تجاری، کارخانجات صنعتی، سالن‌های بولینگ و آشیانه هواپیماها استفاده ‌می‌شود. صنعت هوافضا: برخی از قطعات و سازه‌های داخلی هواپیماها، با رنگ‌های پلی اورتان پوشش داده ‌می‌شوند تا علاوه بر افزایش طول عمر، بازده و راندمان سطوح را هم بهبود بخشند. صنایع کشتی سازی: برای عایق گذاری، آب بندی بدنه‌ی کشتی و جلوگیری از خوردگی و فرسایش این قطعات، از رنگ های صنعتی پلی اورتان جهت محافظت بیشتر استفاده ‌می‌شود. خطوط لوله‌ای: جهت حفاظت از مسیر لوله‌های عبور دهنده نفت و گاز، از پوشش‌های رنگ پلی اورتان استفاده می‌گردد. برخی از این لوله‌ها در زیر آب و برخی دیگر در خارج از آن قرار دارند.

ویژگی های رنگ پلی اورتان

دارای مقاومت سایشی چسبندگی عالی روی سطوح فلزی خشک شدن سریع در درجه حرارت پایین مقاومت در برابر اسید، باز، روغن های صنعتی و شیمیایی ضربه پذیری بالامقاومت بالا در برابر نور خورشید، آب و مواد شیمیایی

مزایای رنگ پلی اورتان

پوسته پوسته نشدن دوام بالا در برابر سایش سازگار با محیط زیست ایجاد ظاهری زیبا و براق مقاوم بودن در برابر تغییرات جوی مختلف به سرعت هم خشک ‌می‌شوند (خصوصا در دماهای پایین) داشتن مقاومت بسیار بالا در برابر شوینده‌ها، املاح و باران‌های اسیدی به راحتی تمیز ‌می‌شوند و در برابر مواد شوینده مقاومت نسبی خوبی دارند.

راهنمای رنگ پلی‌اورتان برای پروژه‌های CNC
شرایط نگهداری رنگ‌های پلی اورتان

اگر شما هم قصد به کار بردن رنگ پلی یورتان مشکی، سفید و سایر رنگ های متنوع پلی اورتان را دارید، در حداقل زمان ممکن تمام رنگ درون قوطی را استفاده نمایید. چون این دسته از رنگ‌ها سریعاً در معرض هوا خشک خواهند شد. همیشه سعی کنید رنگ های پلی اورتان و رزین رنگ پلی اورتان را به دور از حرارت، مواد آتش زا و سایر عوامل اشتعال زا نگهدارید. این نمونه مواد شیمیایی را درون ظروف در بسته محافظت کنید و آن‌ها را در دمای ۲۵ سانتی‌گراد قرار دهید.

نحوه استفاده از رنگ‌های پلی اورتان

قبل از اینکه رنگ های پلی اورتان را بر روی سطوح مختلف به کار ببرید لازم است سطح مورد نظر را از هرگونه خوردگی برطرف نمایید، سعی کنید سطح انتخابی شما عاری از هر گونه گرد و غبار و زنگ زدگی باشد. بهتر است برای سطح در نظر گرفته خود یک آستر مناسب را تهیه کنید. لازم است تا قبل از مصرف نمودن رنگ پلی اورتان ترکیه و رنگ‌های پلی اورتان ایرانی حتماً تمام رنگ درون قوطی را خوب به هم بزنید.توجه داشته باشید که سرعت خشک شدن این نمونه رنگ‌های شیمیایی بسیار بالا است، یعنی به مدت ۶ ساعت کل رنگ خشک می‌شود. پس سعی کنید به اندازه نیاز خود رنگ را از قوطی ها خارج کنید.‌ دقت کنید که برای پوشش دهی تمامی سطوح این امکان وجود دارد تا با استفاده از رنگ‌های پلی اورتان اسپری نیز سطوح یکدست‌تری را فراهم کنید. از آنجایی که حلال رنگ‌های پلی اورتان تینر است پس در پایان هر بار استفاده از این نمونه رنگ‌های باکیفیت همیشه ابزار رنگ آمیزی خود را درون یک قوطی تینر قرار دهید.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.